Machtiging

Hoe werkt dat nou precies?

Ga jij een rijexamen of tussentijdse toets doen?

Voordat de rijschool de tussentijdse-toets en/of het praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Dat is verplicht, maar biedt jou en je rijschool wel veel voordelen: je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging; je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd; je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen eventueel voor je heeft verschoven of afgezegd; jouw adresgegevens zijn automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op Mijn CBR met je DigiD. Het nummer van de rijschool is.
DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Je kunt gratis een DigiD aanvragen. Met die ene inlogcode kun je terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. Geef je DigiD nooit aan een ander.

Het registratienummer voor het CBR van Autorijschool van Putten is: 1415G1.

 

Geldigheidsduur

De machtiging geldt tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken? Kijk dan op Mijn CBR voor de voorwaarden.

 

Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring voor rijexamen moet je zelf invullen
Eigen Verklaring wordt Gezondheidsverklaring. Voor het inplannen van een praktijkexamen is het noodzakelijk dat de kandidaat medisch goedgekeurd is door het CBR. Het is voor rijscholen niet langer mogelijk om een Eigen verklaring in te dienen voor de kandidaten bij het CBR. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring CBR in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rij geschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring.

 

Hoe werkt het?

Aan het begin van je rijopleiding ga je een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via Mijn CBR. Meer informatie over het indienen van je Gezondheidsverklaring vind je op de site van het CBR Gezondheidsverklaring

Zonder deze verklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!
Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend!

De kosten van deze gezondheidsverklaring zijn in 2020 €37,80. Wel meteen betalen met iDeal.

Open Whatsapp
1
Heb je een vraag?
Hey 👋
Als je een vraag hebt of een afspraak wil maken, kan dat hier.